Vučić i Erdogan (Foto: predsednik.rs)

– Veliko mi je zadovoljstvo što su prijateljski odnosi i saradnja između Turske i Srbije, kao rezultat uzajamnih veza na svim nivoima, dostigli najviši stepen u svojoj istoriji. Vaš trud i rukovodstvo je nesumnjivo u velikoj meri doprinijelo tom uspjehu – navedeno je u čestitki koju je predsjedniku Vučiću uručio ambasador Turske Tandžu Bilgič, prenoseći mu pozdrave Erdogana.

Turski predsjednik je istakao da mu je najiskrenija želja da se auto-put Sarajevo-Beograd, kao projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta, čiji su temelj postavljeni tokom njegove posjete Srbiji 7. i 8. oktobra prošle godine, završi u najkraćem mogućem roku.

– Želio bih da izrazim zadovoljstvo što ću ove godine u okviru treće sjednice Visokog savjeta za saradnju imati priliku da Vas ugostim u svojoj zemlji i da Vam ovom prilikom poželim dobro zdravlje i sreću, kao i prosperitet i blagostanje prijateljskom narodu Srbije – navodi se, između ostalog, u čestitki predsjednika Erdogana, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije.

Predsjednik Vučić je, zahvaljujući na pismu, rekao da ga raduje što je sa predsjednikom Erdoganom uspostavio prisan odnos i blisku saradnju, zasnovane na međusobnom razumijevanju i povjerenju.

On je naglasio da su dobri srpsko-turski odnosi važni i za mir i stabilnost regiona.

Ambasador Bilgič je ocijenio da su srpsko-turski odnosi na najvišem nivou u istoriji, upravo zahvaljujući dvojici predsjednika.

Predsjednik Vučić i ambasador Bilgič su konstatovali da zajednički projekti i ekonomska saradnja dobro napreduju i izrazili su očekivanje da će u budućnosti biti novih turskih investicija, kao i da će dvije zemlje iskoristiti sve mogućnosti za saradnju.

Ambasador Bilgič je predsjedniku Vučiću uručio i poziv za učešće na prvom Antalijskom diplomatskog forumu, posvećenom diplomatiji u digitalnom dobu, navedeno je u saopštenju.