AP Photo / Darko Vojinovic

„Er Srbija“ će avionima A319 imati let za London u 10.25 i let za Beč u 18.50, objavio je beogradski aerodrom “Nikola Tesla”. Takođe danas, „Er Srbija“ će leteti i za Cirih u 12.40 i za Frankfurt u 17.30.

Srpski avio-prevoznik je 21. maja obnovio komercijalni putnički saobraćaj letovima za Cirih i Frankfurt.

U prodaji su karte za još dve destinacije, Pariz i Amsterdam, za letove od 31. maja, za koje je do 14. juna predviđen jedan let nedeljno.

Pored toga, „Er Srbija“ će obnoviti komercijalne letove do Njujorka 6. juna, dok će od 13. juna broj prekookeanskih letova srpske nacionalne avio-kompanije biti povećan na dva puta nedeljno.

Nacionalna avio-kompanija počeće u poslednjoj nedelji maja postupno obnavljanje letova do pojedinih destinacija u regionu.

„Er Srbija“ planira da obavi prvi let od Beograda do Ljubljane 29. maja, kao prva avio-kompanija koja se vraća na taj aerodrom, a zatim, tokom prve dve nedelje juna, ponovo će uspostaviti saobraćaj i do Podgorice, Tivta, Sarajeva, Banjaluke i Skoplja.

Srpski avioprevoznik će obnavljati redovan putnički saobraćaj u skladu sa odlukama regulatornih organa drugih država.

„Er Srbija“ je najavila da će na svojim letovima primenjivati sve neophodne mere bezbednosti, u skladu sa najvišim bezbednosnim i higijenskim standardima, kao i uputstvima nadležnih domaćih i međunarodnih regulatornih tela, preneo je Tanjug.