Rezultati “istraživanja” sa kojim je požurio da se pohvali Savez za pobjedu nisu plod nikakvog studioznog istraživanja javnosti od strane  beogradske agencije “Demostat”, poznate po saradnji i radu za njemačke i engleske partnere koji dobro plaćaju.

Riječ je o  bezpogovornom prenesenom, unaprijed skrojenom skoru rezultata koje su pripremili prijatelji  Saveza za pobjede iz engleskih službi, sa kojima se druže već godinu dana pripremajući se po njihovim direktivama za oktobarske izbore i zajedno urušavajući Republiku  Srpsku i aktuelnu vlast.

Diplomatski izvori iz Sarajeva  navode za ,,Infosrpska”da je “Demostat” dobio od Engleza, po njihovoj mjeri, unaprijed skrojene rezultate, a da pravog ispitivanja javnog mnjenja nije ni bilo, već se samo nešto malo insceniralo.

Tako su svi bili zadovoljni. “Demostat”  sa velikim honorarom, Savez za promjene skrojenim  poželjnim rezultatima a Engleski mangupi još jednom podvalom, na putu da se  u Republici Srpskoj dovede neka “mekša” vlast koja bi očigledno igrala kako Englezi sviraju. Ali nažalost ova podvala je brzo raskrinkana.

Javnost u nju ne vjeruje jer mnoga stvarna i studiozna ispitivanja javnog mnjenja, pa čak i ona koja su naručile neke medjunarodne organizacije, govore da Dodik, Željka Cvijanović i SNSD ubjedljivo vode i zajedno sa koalicionim partnerima čini će i dalje vlast u RS a preuzeti i zajedničku u BiH.

U ovo englesku podvalu očigledno vjeruju samo u Savezu za pobjedu, dok su ne časeći časa potrčali da je objave ovdašnjem puku ne razmišljajući da je riječ o falsifikatu, odnosno engleskoj podvali.