Vlasenica (Foto: j.budissin/wikipedia.org)

Iz ove organizacije ističu da se maliciozni Hadžihafizbegović, koji sebe s ponosom naziva “vojnik Nasera Orića”, bez ikakvog osnova, kroz otvoreni govor mržnje, ustremio na Kraljevića na podmukao i krajnje perfidan način.

U saopštenju se ističe da ovaj “opskurni čovjek” okrivljuje Kraljevića, branioca Republike Srpske, koji se u periodu navedenih dešavanja kao ranjenik borio za život na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, odnosno fizički nije bio prisutan u Vlasenici u vrijeme navedenih dešavanja.

Iz Organizacije podsjećaju da je Nedim Saliharević u izjavi pred Kantonalnim sudom Tuzlanskog kantona o dešavanjima povodom smrti brata Edina nije navodio Kraljevića, kao što to, kako ističu, nije učinila ni Vukosava Klanco.

– O svemu navedenom postoje i drugi brojni materijalni dokazi, koji su Hadžihafizbegoviću i bošnjačkoj javnosti poznati – navode iz vlaseničke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Prema navodima iz ove organizacije, cilj Hadžihafizbegovića, stranačkog pulena Bakira Izetbegovića, nije da iznese istinu već da se pridruži orkestriranim napadima partijskih kolega na Republiku Srpsku da bi opravdao povjerenje koje mu je SDA pružila davanjem fotelje i raznih benefita.

U ovoj organizaciji u Vlasenici smatraju da bošnjačka politika čini sve da bi se promijenio karakter rata i Srbi bili okarakterisani kao jedini krivci.

– Napadi su prvenstveno usmjereni kroz sistematsko djelovanje bošnjačkih institucija i pojedinaca čiji je cilj donošenje nepravednih odluka od pravosudnih organa i primjene dvostrukih aršina na štetu Srba, čime se nastavljaju sramne presude donesene u Hagu, kao i sudovima BiH – istaknuto je u saopštenju porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ove porodice poručuju da im je dobro poznato da je Hadžihafizbegović učesnik rata kao “vojnik Nasera Orića” i pripadnik takozvane Armije BiH, od koje su Srbi klani noževima i sjekirama, zakivani za drveće, davljeni žicom, pečeni na ražnju, a djeca ubijana pred očima svojih majki.

One podsjećaju na smrt jedanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića, jednog od nijemih svjedoka zločina počinjenih nad Srbima, te napominju da četvorogodišnji Vladimir Gajić najmlađa žrtva Orićevih zlotvora.

– Neka nam vojnik vinovnika zločinačkih operacija, Orića, iznese istinu o brutalnim ubistvima srpske djece – poručili su iz Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Vlasenice.

Iz ove organizacije pitaju zašto se ćuti o tri stotine mučki ubijenih vlaseničkih Srba u periodu od 1992. do 1995. godine, među kojima je bilo djece, starih i iznemoglih, mučenih i ubijanih na način neshvatljiv ljudskom umu.

– O ovim zločinima postoje brojni dokazi, pred kojima bošnjačka javnost zatvara oči, usta i uši, gradeći tako za sebe iluziju neznanja, kojom negiraju svoje učešće u zločinima nad Srbima – ocijenili su u vlaseničkoj organizaciji porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Ova organizacija pita kako je moguće da glavni nalogodavci i njihovi pomagači u izvršavanju zločina na jednoj strani budu proglašeni herojima, dok su istinski borci koji su branili sebe, porodice i imovinu osuđivani i mnogi od njih umiru na izdržavanju kazne.

– Pitamo se s kojim pravom sudije i tužioci donose presude po istoj krivičnoj odgovornosti na različite načine, a po vlastitoj volji i da niko nema odgovornosti za te postupke. Osuđujemo sve institucije i pojedince koji svojim postupcima i nepravdom čine da naše žrtve budu ponižene – navodi se u saopštenju.

Porodice zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Vlasenice ukazale su da svi moraju biti svjesni opasnosti od monstruozne bošnjačke ideologije koja teži predstaviti Srbe kao isključive i jedine krivce, te poručile da sjećanja na srpske žrtve nikada ne smiju da budu zaboravljena.

Ove porodice traže od srpskih predstavnika da učine sve da bi se prestalo sa ponižavanjem i ulivanjem straha u srpski narod i da bi konačno bila iznesena istina o srpskim stradanjima.