„Vazdušni prostor iznad aerodroma Kaluga i Vnukovo zatvoren je kako bi se osigurala bezbednost letova civilnih aviona“, naveo je neimenovani izvor.

Prethodno je izvor iz hitnih službi rekao za RIA Novosti da je, prema preliminarnim informacijama, aerodrom Vnukovo privremeno zatvoren zbog drona.

⚡An explosion occured in #Moscow

A drone exploded near the Karamyshevskaya embankment. pic.twitter.com/lHfW8BE11D

— NEXTA (@nexta_tv) August 11, 2023

U saopštenju Vnukova je navedeno da su, iz razloga koji su van kontrole aerodroma, od 09.40 sati uvedena privremena ograničenja za sletanje i poletanje aviona.

Iz bezbednosnih razloga, neki letovi su preusmereni na druge aerodrome u Moskvi, navedeno je u saopštenju.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko objavio na Tviteru snimak koja prikazuje gust beli dim, a u opisu je navedeno da ruski mediji izveštavaju o eksploziji.

Russian media report explosions in Moscow. pic.twitter.com/f7lSy7PwOh

— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) August 11, 2023

Širom Kijeva odjekuju eksplozije

U poslednjih nekoliko minuta u Kijevu su se dogodile četiri velike eksplozije koje su mogle da se čuju širom ukrajinske prestolnice.

Službeni Telegram kanal vazdušnih snaga upozorio je na lansiranje balističkih projektila Kh-47M2: „Ostanite u zaklonu“, pisalo je.

Vitalij Kličko Foto: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Automobilski alarmi zvone i ljudi trče u skloništa.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko napisao je na Telegramu: „Eksplozije u gradu, ostanite u skloništima, molim vas.“

Gradske vlasti saopštile su da njihovi protivraketni sastavi deluju.

Gradonačelnik Kličko saopštio je da je u ruskom napadu u petak ujutro stradala dečija bolnica, ali da nije bilo žrtava. Na Telegramu je objavio:

„Fragmenti rakete pali su na područje jedne od dečijih bolnica u glavnom gradu. Nije bilo povređenih ni štete. Hitne službe su na terenu“, napisao je on.