foto: BETA

Na skupu se okupilo više desetina hiljada građana, a kako osenjuju to jedo sada najveći skup u okviru kampanje Budućnost Srbije.

Vučić je podsetio je kako je stekao poverenje predsednika Kine Si Đinpinga i privoleo ga da pronađe investitora za Železaru u Smederevu, a danas je to, kaže, “broj jedan”, najveća srpska fabrika i izvoznik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli pribegao novom triku kada je najavio ukidanje taksi na srpske proizvode o čemu bi trebalo da razgovaraju pregovarački timovi Beograda i Prištine.

“Sad ću im reći na lepom srpskom jeziku – džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, vi se malo opametite, pa sa pametnijom platformom da sednemo da razgovaramo”, rekao je Vučić obraćajući se građanima u Smederevu.

On je kazao da prištinska platforma za dijalog predviđa da “mi treba da uradimo sve što oni hoće i da treba da budemo zadovoljni što to nisu uradili ranije”.

Vučić je ocenio da je neodgovornost političara u Prištini, blaga reč kojom bi opisao njihovo ponašanje.

“Šta hoćete, a nas ucenjuje, da nas smatrate budalama, taj film nećete da gledate”, poručio je Vučić.

I građanima na Kosovu je poručio da ne brinu, jer je država Srbija uz njih.

“Srbija nije slaba kao 2004 i 2008., nije očajana i kao 2010. kada smo tražili presudu Međunarodnog suda i pravde i ne ponaše se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i čoveka i to svi u međunarodnoj zajednici treba da imaju u vidu”, rekao je Vučić.

“Izašao je njihov ministar Bedžet Pacoli i kaže „sledeće nedelje bismo mogli da ukinemo takse, ali da sednu pregovarački timovi”, naveo je i dodao: “Da nastavimo, valjda pod uslovima njihove platforme, priznamo da je sve njihovo, da je Kosovo nezavisna država u kojoj treba da se formira specijalni sud pred kojem bi odgovarali Srbi za ratne zločine, silovanje Albanki, da se formira posebna komisija koja će da kaže koliku ratnu odštetu treba da platimo…”.

On je ukazao da su naređali 10 stvari koje Srbija treba da radi. Podsetio je da nisu ispunili ni svoju jedinu obavezu iz Briselskog sporazuma – formiranje Zajednice srpskih opština, a potom su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu ,što je kršenje CEFTA sporazuma i S SP, „jer imaju zaštitu velikih zapadnih sila”.

Smislili su sada, kako je kazao, novi trik i doneli platformu u kojoj stoji da Srbija mora da uradi sve što oni hoće, a mi da budemo zadovoljni time što bi nam oprostili sve što im ranije nismo ispunili.

“Nemojte da brinete ljudi. Juče sam iskoristio jednu srpsku reč u koju je stao sav srpski gnev, a danas im poručujem „džabe ste krečili, nećete gledati taj film””, naglasio je Vučić.

Srbima na Kosovu i Metohiji je poručio da je Srbija uz njih.

“Srbija nije više slaba kao što je bila 2004. kada su vršili pogrom nad vama, kao 2008. kada su proglašavali nezavisnost, nije očajna i slaba kada smo mi tražili katasrofalnu predsudu Međunarodnog suda prave, ne poanša se osiono i bahato, ali je dovoljno jaka da zaštiti svako naše dete i svakog našeg čoveka i to svi u međunarodnoj zajednici i na KiM treba da imaju u vidu“, podvukao je Vučić.

Rekao je da je blaga reč ako bi opisao političare u Prištini neodgovornima. Oni su, prema njegovim rečima, nama pokušali da kažu kako su oni ti koji o svemu odlučuju, a da se Srbija i naš narod ništa ne pita.