Foto: N1

Dragan Vesović i Marija Janjušević iz Dveri naveli su da je zahtev ostavljen obezbeđenju u zgradi i da očekuju da on bude prosleđen gde treba, kao i da očekuju hitan odgovor RTS jer, kako su naveli, “stvari mogu da izmaknu kontroli”.

“Da li smo predali zahtev ili nismo ne znamo, mi ga jesmo uručili obezbeđenju, jer je subota pa pisarnica ne radi, a zahtev je koji smo podneli je u stvari pružena ruka nečemu što se zove javni medijski servis svih građana Srbije. Zgrada RTS se nalazi nepunih 150 metara od skupštine, a posle sedam dana štrajka glađu Boška Obradovića i pet dana štrajka Ivana Kostića niko iz RTS ne nalazi potrebu da o tome obavesti javnost Srbije”, kazao je Vesović.

“Mi smo bili i sinoć neposredno pre Dnevnika RTS, u želji da predamo zahtev, a rekli su nam da nema dežurnog urednika i da će on biti danas tu u pola deset, ali ga opet nema. Ja ću doći svaki dan, koliko god bude potrebno da bih predao zahtev u kojem se traži objektivnost”, kazao je on.

Obradović je prethodno najavio da će Marija Janjušević iz Dveri odneti zahteve uređivačkom kolegijumu RTS u kojem traže emisiju od 60 minuta.

“Ovo je dobar test da vidimo u kakvoj državi živimo, i dobra proba da vidimo da li postoji i najminimalnija sloboda medija”, rekao je Obradović.

On je upitao da li mogu dvojica poslanika koji štrajkuju glađu sedam dana da se čuju na javnom srevisu i dodao da ispred skupštine dolaze i strani mediji.

“Sve veći broj veci broj stranih medija dolazi i piše o ovom slučaju, ovo je jedina zemlja u Evropi koja pokušava na silu da održi izbore u pandemiji, i jedina u kojoj poslanici štrajkuju glađu da bi se izborili za slobodne izbore i medije i jednu emisiju od 60 minuta na RTS, uz razgovor o izbornom procesu”, istakao je on.

Obradović je rekao da je ovo bila “pružena ruka”.

“Evo već sedam dana ćute na naše zahteve, pokušavaju da skrenu pažnju javnosti, ali nadamo se uz ogromnu podršku građana da će se neke svesti probuditi”, zaključio je.

boško obradović
Fotot: N1

Ignorisanje ne može još dugo da traje jer se sve dešava pred očima i domaće i međunarodne javnosti, kazao je.

Obradović je rekao da je njemu i Kostiću bio dozvoljen lekarski pregled, i da je utvrđeno da nemaju nikakvh zdravstvenih problema.

“Pod budnim smo okom pažnje naših kolega, sada i zdravstvenih radnika”, dodao je.