Pretpostavlja se da će se na Trgu Krajine okupiti veliki broj ljudi, posebno zbog toga što će mu prisustvovati lideri i članstvo stranaka opozicije u RS-u.

Posebnu težinu današnjem događanju u Banjoj Luci daje činjenica da su predstavnici stranaka Saveza za pobjedu odustali od svojih završnih predizbornih mitinga, a umjesto toga najavili kako će se pridružiti građanima na Trgu Krajine.

Pažnju izaziva i najava Davidovog oca Davora Dragičevića, koji je u prethodnom periodu izjavljivao da, ukoliko do 5. oktobra ne budu uhapšene ubice njegovog sina i njihovi nalogodavci, neće biti izbora 7. oktobra, te još jedna njegova izjava prema kojoj će se “danas priključiti svome sinu”.

“Reći ću imena egzekutora i ubica, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ako ne pobjegnu. Ali naći ćemo ih na Marsu. To nije problem”, najavio je Davor Dragičević.

U isto vrijeme kada bude u Banjoj Luci održavan skup “Pravda za Davida”, veliki skup podrške “Pravda za Dženana” će biti održan u Sarajevu.

Nove proteste će još jednom predvoditi otac Dženana Memića, mladića koji je prije dvije i po godine stradao, pod još nerazjašnjenim okolnostima, u Velikoj aleji na Ilidži.

Kako je najavljeno, još jednom će biti zatražen odgovor od nadležnih organa na pitanje “ko je ubio Dženana Memića”, te da odgovorni budu privedeni pravdi.

“Dvije i po godine pričam. Ne pričam ja, već me Dženan zadužio da pričam. On to traži od mene”, rekao je prisutnima na prethodnom protestnom okupljanju otac Dženana Memića, Muriz.

On je optužio državni vrh i vladajuće strukture za zataškavanje dokaza u želji da budu zaštićeni odgovorni u slučaju stradanja njegovog sina.