“To je sad – ajde da probamo na silu da nešto ostvarimo. Naravno, i zapadna kuhinja je osmislila kako da se vrši pritisak na /Milorada/ Dodika, pa se to upravo radi na taj način”, rekao je Đukanović Srni.

On smatra da ti protesti nemaju neku perspektivu i da bi Dodik trebalo to samo da ignoriše.

“Mislim da to nema neku perspektivu, ali da će oni tako bojkotovati skupštinu, pokušati da delegitimizuju celu Republiku Srpsku”, naveo je Đukanović.

On ističe da je evidentno da je Milorad Dodik u značajnoj prednosti nad Mladenom Ivanićem, a Željka Cvijanović u ne tako maloj prednosti u odnosu na Vukotu Govedaricu.

“Samim tim izbija se mogućnost krađe, jer ne možete toliko da pokradete. Ne postoji mogućnost da to neko `šteluje`, to je besmisleno”, kaže Đukanović.

On dodaje da svi ti kadrovi SDS-a vrijeđaju svoje ljude koji su bili na biračkim mjestima, jer kažu da su “glupi, jer su dopustili tako nešto”.

Kada je riječ o pozivu za neprihvatanje poslaničkih mandata, Đukanović navodi da će to onda biti manji trošak za Republiku Srpsku jer ne mora da im isplaćuje plate.

Đukanović naglašava da se ne može na silu vladati.

“Oni ne žele da prihvate činjenicu da narod od njih traže da se oni promene, pre svega, da osmisle neki program, a ne da kampanju zasnivaju samo na mržnji prema jednom čoveku. Budući da je cela kampanja bila promašena, izgubili su drastično. Ko gubi ima pravo da se ljuti”, dodaje Đukanović.