Foto: SRNA

Јedina pomoć u borbi protiv pandemije u ovim opštinama dolazi iz Srpske i Srbije. Pomoć je namijenjena za Drvar, Glamoč, Grahovo i Petrovac.

– Sljedeće sedmice ćemo sjesti i razgovarati sa načelnicima opština, kao i direktorima domova zdravlja, i pravilno rasporediti donaciju, zavisno od potreba – kaže Јasna Tica, direktorka Doma zdravlja Drvar.

Dušica Runić, načelnica opštine Drvar zahvalila je Kriznom štabu Srpske na dosadšnjoj ukazanoj pažnji i pomoći koja je uslijedila nakon molbi te lokalne zajednice.

Iz Srpske je poručeno da srpske zajednice u Federaciji BiH ni u doba pandemije neće biti zaboravljene.

– Maske su pripale Republici Srpskoj iz donacije Malezije. Od 750.000, Republički štab je 100.000 dodijelio ovim opštinama, a vršimo distribuciju preko ЈU Dom zdravlja Drvar – rekao je Milan Novitović, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Nikola Špirić, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH ističe da Krizni štab Srpske, srpski član Predsjedništva, predsjednica Republike i predsjednik Vlade, šalju jednu optimističnu poruku u ove četiri opštine da mogu da računaju na Srpsku i Krizni štab, ukoliko bude slučajeva zaraženih virusom.

Predstavnici Republičkog štaba za vanredne situacije uručili su maske opštini Oštra Luka, koja je pogođena kovidom-19.