Foto: ATV

On kaže da će na Jahorini dva dana boraviti oko 600 takmičara iz dvadesetak zemalja, koji će imati priliku da vide da je priroda u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj prelijepa i da Srpska ima šta da ponudi turistima.

Govoreći o značaju ovog događaja za planinu Jahorinu, LJevnaić kaže da je biciklizam u Evropi u najvećoj ekspanziji, te da je ovaj sport idealan za promociju planinskih centara u ljetnom periodu.

“`Trka kroz Srbiju` je još jedan dokaz da je Jahorina planina sa ogromnim potencijalom i za ljetni turizam. Potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima i vjerujemo da će se neki od njih sigurno vratiti na našu ljepoticu”, istakao je direktor Olimpijskog centra.

Trka, čiji je ovogodišnji slogan “Biciklizam i turizam”, ukupno će imati četiri etape. Treća se vozi od Zlatibora do Mionice 1. avgusta, a četvrta dan kasnije od Mionice preko Beograda do Požarevca.

LJevnaić je najavio da će uskoro biti održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljena biciklistička “Trka kroz Srbiju”.