Srna nezvanično saznaje da je Stanivuković osumnjičen da je prisustvovao održavanju skupova grupe građana “Pravda za Davida” i tom prilikom zajedno sa ostalim pripadnicima te grupe, prethodno kršeći odredbe Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske, ugrožavao i podsticao na ugrožavanje bezbjednosti ozbiljnom prijetnjom da će izvršiti nasilje prema patologu Željku Karanu, kao i Đorđu Rađenu i njihovim porodicama iz Banjaluke.

Prema ovim saznanjima, Stanivuković je osumnjičen da je na parkingu spriječio održavanje zakazanog koncerta pjevača Harisa DŽinovića.

Stanivuković je, prema ovim saznanjima, učestvovao i u pripremanju i realizaciji javnog skupa i postavljanju zahtjeva grupe “Pravda za Davida” da insistiraju na ostavci ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

On je, prema ovim saznanjima, predlagao i napad na državne institucije, konkretno zgradu Radio-televizije Republike Srpske, uz upotrebu nasilja.

Stanivuković, koji je bio jedan od predvodnika protestne šetnje i za kojim je bila pokrenuta potraga, uhapšen je juče u poslijepodnevnim časovima.