Lider HDZ-a je, podsjećamo, na općim izborima u BiH u trci za člana Predsjedništva BiH iz hrvatskog naroda osvojio manji broj glasova od kandidata Demokratske fronte Željka Komšića.

Čović je najavio susrete s općinskim organizacijama HDZ-a u narednim danima.

U narednih deset dana obići sve naše odbore i s komunikacijom s prijateljima po hijerarhiji stranačkoj iskomentirati rezultate izbora. Za 23. (oktobar) smo dogovorili da ću poslati poziv za sastanak s Predsjedništvo HNS-a. Vjerujem da ćemo nakon tog sastanka moći govoriti o svim aktivnostima HNS-a BiH”, rekao je Čović danas na Kupresu.

”Ja sam rekao, to se više nikada neće dogoditi. Nadam se da imamo dovoljno elemenata da to zaštitimo”, poručio je on u kontekstu izmjena izbornog zakona i omogućavanja svim narodima ”da biraju svoje predstavnike u vlasti u budućnosti”.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović održao je danas sastanak, na kome su prisustvovali predstavnici i predsjednici stranaka koje su nastupile zajednički s HDZ-om BiH u okviru koalicije HNS-a, na Općim izborima u BiH.

Kako je saopćeno, na sastanku je izraženo zadovoljstvo i pozitivna ocjena u smislu rezultata izbora.