RTS je pre ovog, tokom prošle godine raspisivao dva konkursa, nakon kojih nijedan kandidat nije dobio dovoljan broj glasova za izbor na mesto direktora javnog servisa Srbije, piše Danas.

Dosadašnjem direktoru RTS Draganu Bujoševiću je istekao mandat 5. maja prošle godine, nakon čega je sve do sada bio na mestu vršioca dužnosti. Bio je i kandidat na prethodnim konkursima tokom prošle godine, ali nije dobijao dovoljan broj glasova.

Bujošević je bio autor TV emisije „Nije srpski ćutati“ na nekadašnjoj BK televiziji. Najduže je, od 1989. godine, radio u dnevnom listu Politika, čiji je glavni i odgovorni urednik bio od 2008. do 2013.

Radio je u NIN-u kao novinar, pomoćnik i zamenik glavnog urednika. Bio je glavni urednik magazina Evropljanin od 1997. do 1999. Sem na BK, radio je i za Prvu srpsku televiziju, gde je od 2011. do 2015. vodio emisiju „Stav Srbije“.

Bio je prvi predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu u Srbiji.

Objavio je knjigu „5. oktobar – 24 časa prevrata“. Bujošević je dobio brojna novinarska priznanja među kojima i nagrada „Staša Marinković“, koju mu je Danas dodelio 2008. za analitičko novinarstvo.

Rođen je 1954. godine u Beogradu. Diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.