Đorđević je upitao Borenovića da li je svjestan svoje odgovornosti u činjenici da će veliki broj ljudi u Republici Srpskoj nakon objavljene “dokumentarne emisije” /o voćnjaku u Gornjim Podgradcima/ smatrati da mu je dozvoljeno da uđe u garažu, podrum ili spavaću sobu svog političkog protivnika da bi na licu mjesta “utvrdio” čime raspolaže i kako je stekao neku imovinu.

U otvorenom pismu Đorđević pita Borenovića da li je svjestan da se takav može naći i u njegovom dvorištu da “utvrdi vrijednost kovane ograde ili prozora na kući”, te da li je svjestan da se to može dogoditi i u Višegradu, Ljubinju, Šekovićima ili bilo gdje u Republici Srpskoj.

“Nakon toga, Borenoviću, nastupa haos. Nažalost, ti nisi bio niti si danas sposoban da budeš na čelu partije koja je osnovana, između ostalog, u vrijeme postojanja dva međusobno suprotstavljena politička bloka SDS i SNSD čija `nepomirljivost` prijeti da uruši Republiku Srpsku”, navedeno je u pismu.

Đorđević podsjeća Borenovića da je tako došlo do stvaranja “intelektualno elitističke partije” čiji su osnivači, u interesu građana, preuzeli odgovornost da mire, a ne zavađaju narod i da gledaju u budućnost i prije “običnih” građana prepoznaju šta je nacionalni i svaki drugi interes građana.

“Znao sam da je tvoj `izbor` za `predsjednika nasljednika` potpuni promašaj. Da, ti nisi ni izabran, već `odabran`, a to je drastična razlika. Podnesi ostavku, donesi barem jednu moralnu odluku i otkloni mogućnost da u istoriji ostane zabilježeno da je `lider` PDP-a otvorio vrata bezumlju, sukobima i katastrofi“, istakao je Đorđević.

Televizija ATV objavila je da je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, uz pomoć saradnika, juče neovlašteno ušao na privatni posjed preduzeća “Fruit eko” iz Gradiške, čiji je suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i snimao voćnjak u Gornjim Podgradcima.