Novak Đoković (foto:AP Lee Jinman)

– Izuzetno mi je zadovoljstvo da Vam u ime građana Republike Srpske i u svoje ime čestitam na osvojenoj tituli na Otvorenom prvenstvu Australije – navodi se u čestitki.

Cvijanovićeva je naglasila da je Đoković sjajnom igrom i osvajanjem osme titule na ovom prestižnom takmičenju obradovao brojne ljubitelje tenisa i sve njegove vjerne navijače u Republici Srpskoj, te još jednom potvrdio da upornost i predanost donose vrhunski rezultat.

– Sa željom da i u vremenu koje je pred nama nastavite da nižete uspjehe i pobjede kojima ćemo se zajedno radovati, srdačno Vas pozdravljam – navedeno je u čestitki predsjednice Srpske.

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković pobijedio je Austrijanca Dominika Tima u finalu Australijen opena i ponovo obezbijedio lidersku poziciju na ATP listi.

Najbolji srpski teniser pobijedio je Tima rezultatom 3:2 u neizvjesnom i kvalitetnom meču u kojem su oba tenisera pokazala izuzetnu igru. 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje osme titule.

– Svojom viteškom pobjedom u finalu Australijan opena još jednom ste pokazali da ste neprikosnoveni gospodar svjetskog tenisa, čiju istoriju već godinama ispisujete, i da ste srpski nacionalni heroj – istakao je Dodik.

On je naglasio da je Đokovićevo neprikosnoveno tenisko majstorstvo i njegova sjajna karijera, borbenost, viteško držanje na turnirima i čelični duh, inspiracija za sve u Republici Srpskoj, kao i za mnoge mlade ljude širom svijeta, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– I ovoga puta neizmjerno smo Vam zahvalni za sve trenutke radosti i sreće koju nam Vašim briljantnim sportskim uspjesima priređujete godinama. Primite još jednom sve čestitke za osvojeno prvenstvo Australije u tenisu – poručio je Dodik u čestitki.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je najboljem srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje osme krune.

– Iskreno Vam čestitam na sjajnoj igri i osvajanju trofeja na Australijen openu i povratku na svjetski tron. Briljantnom igrom osvojili ste još jedan veliki turnir i potvrdili da ste najbolji igrač na svijetu na radost građana Srbije i Republike Srpske koji su i tokom ovog turnira i finalnog meča svim srcem bili uz vas – naveo je Čubrilović u čestitki.

Čubrilović je istakao da je Đoković ponos srpske nacije koji je maestralnom igrom, odlučnošću i snagom karaktera vrhunskog sportiste stekao poštovanje publike širom svijeta i svoje ime upisao zlatnim slovima na listu najboljih tenisera svijeta.

– Želim Vam još mnogo sjajne igre, pobjeda i osvojenih trofeja – poručio je Čubrilović.