Foto: RTS

Grčki teniser poslije preokreta pobijedio je Đokovića, koji je branio titulu, 3:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u polufinale.

– Cicipas je zaslužio pobjedu. Bio je bolji u drugom i trećem setu. Krenuo sam veoma dobro, ali poslije toga nisam bio dovoljno oštar. Cijela dva seta nisam imao brejk loptu. On je servirao dobro, ali nisam zadovoljan kako sam igrao – rekao je Đoković na konferenciji za medije poslije meča.

Novinare je zanimalo i da li ga je umor stigao, jer mu je falilo energije, a sprski teniser je odgovorio da se osjeća dobro i da nije umoran, već da je to bio jedan od onih dana kada nije mogao da pronađe oštrinu koja potrebna kada se igra ovakav meč.

Đoković je naveo da je za sada takav plan da će još igrati na Mastersima u Parizu i Londonu, kao i da nije imao problema sa ramenom i laktom, a osvrnuo se i na igru protivnika.

– Igrao je vrlo kvalitetno, mislim da je uvijek uspijevao da odigra jako dobar i agresivan prvi udarac poslije servisa. Nisam ga natjerao da se dovoljno brani, davao sam mu dovoljno vremena da diktira tempo igre sa osnovne linije. Zaslužno je pobijedio. Definitivno ima potencijal da bude broj jedan u budućnosti – zaključio je Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime