Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 19, 2023 Serbia's Novak Djokovic in action during his second round match against France's Enzo Couacaud REUTERS/Carl Recine

Novak Đoković je posle velike drame i neočkivano teškog meča savladao Francuza Enca Kuakoa sa 6:1, 6:7, 6:2, 6:0 i plasirao se u treće kolo.

Svašta se dešavalo na ovom meču, dva medicinska tajm-auta, provokacije sa tribina, ali je srpski teniser ostao miran i obezbedio prolaz u treću rundu.

„Mnogo toga se dešavalo večeras. Enco je zaslužio poštovanje za borbu. Obojica smo imali medicinski tajm-aut i mučili smo se (Prekida). Volim i ja tebe. Volim da igram noćne sesije i, da, hajde da nastavimo“, rekao je Đoković.

Imao je mogo prilika da reši ovaj meč ranije Đoković, ali je Francuz igrao dobro i uneo je dramu u ovaj meč.

Novak Đoković Foto: REUTERS/Carl Recine

„Uvek se očekuje da pobedite kada ste na terenu kao favorit, a neko ko igra prvi put, naravno da će probati i on da pobedi. Imao sam mnogo prilika da osvojim drugi set, ali nisam, ali sa tim morate da se nosite. Nekada stvari ne idu savršeno, bio sam u tim situacijama ranije, sada moram da razumem i da iznesem najbolje moguće.“

U narednoj rundi će igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je u drugoj rundi pobedio Lasla Đerea sa 3:0.

„Godinama nisam igrao protiv njega, nikada nismo igrali ovde, nadam se da će biti zanimljiv meč, dobri smo prijatelji, mi smo balkanska braća, neka bolji čovek pobedi“, završio je Đoković.