Novak Đoković (Foto: Tanjug/AP)

Đoković je savladao Londera rezultatom 6:4, 7:6 (7-3), 6:1 u meču tokom kojeg je imao velikih problema sa povredom lijevog ramena.

Od početka susreta je kvalitet tenisa bio veoma visok i Londero nije popuštao pred favorizovanim protivnikom, a Đoković je bio taj koji je više grešio.

U nekoliko uvodnih gemova je napravio dvocifren broj neiznuđenih grešaka i na taj način omogućio Argentincu da prvi napravi brejk.

Nekoliko puta je tokom poena imao bolne grimase i tresao je lijevu ruku, a kada je zatražio medicinski tajm-aut, bilo je jasno da ga muči povreda lijevog ramena.

Fizioterapeut mu je u više navrata masirao taj dio tijela, dok je Novak na terenu nanizao nekoliko gemova i došao do prvog seta.

Međutim, bol u ramenu nije jenjavao, dva tretmana između gemova nisu mnogo pomogla i to je Huan Ignasio iskoristio da zada novi udarac.

Veliki broj grešaka iz početnog udarca prouzrokovao je da Srbin pretrpi dva brejka i, kako je tada izgledalo, pitanje je bilo da li će uopšte biti sposoban da izdrži do kraja.

I onda, potpuno neočekivano, branilac titule je započeo furioznu seriju od pet gemova kojom se stavio u situaciju da servira za 2-0 u setovima, ali je nije uspio. Londero je vratio egal i izdržao do taj-brejka, kada je Srbin dodatno pojačao i slomio otpor Argentinca.

Ispustio jeste vođstvo na početku trećeg, ali ga je brzo povratio i završio posao za nešto više od dva sata igre.

On će se u sljedećoj rundi sastati sa pobednikom duela Dušan Lajović – Denis Kudla, koji je odložen za četvrtak zbog konstantne kiše u Njujorku.

Osim Lajovića, još jedan srpski teniser je neplanirano dobio dodatni slobodan dan, a to je Miomir Kecmanović, koji će se takođe danas sastati sa Paolom Lorencijem.

Јu-Es open počeo je u ponedjeljak i igra se do 8. septembra, za nagradni fond od 57 miliona dolara, a titulu brani upravo Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime