Đoković je dostavio dokumentaciju i podnio molbu za dobijanje posebne dozvole za ulazak u SAD pošto nije vakcinisan protiv virusa korona, ali senatori sa Floride Rik Skot i Majk Rubio su reagovali pismom, odbjavljenom na Skotovom Tviter profilu objavio da je Đokovićev zahtjev odbijen.

– Rečeno nam je da je Đokovićev zahtjev odbijen i on neće biti u mogućnosti da učestvuje u Majamiju naredne nedjelje. Predsjednik DŽo Bajden mora da popravi to odmah i dozvoli mu da igra u našoj zemlji – napisao je Skot.

Skot potom dodaje u tvitu koji se nadovezuje na objavu sa pismom, ističući da “nema smisla da DŽo Bajden proglašava da kovida više nema, a da se Đokoviću ne dozvoljava dolazak u SAD zbog vakcine”.

Američki mediji već nedjeljama nagađaju hoće li najbolji teniser svijeta moći da zaigra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju iako je dobio veliku podršku organizatora turnira, pa i direktora Јu Es opena Stejsi Alastera.

Amerikanci su najavili da će sve zabrane povodom virusa korona ukinuti od 1. maja, ali ostaje da se vidi da li će se to stvarno i dogoditi.

Ako se potvrdi da Đoković nije dobio posebnu dozvolu i zato propusti Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju, važnije je da li će učestvovati i na Јu Es openu, posljednjem gren slem turniru u sezoni u Njjujorku, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

A medijska negativna priča će, kao i prošle godine u Australiji, očigledno baš potrajati.