screenshot

“Ukupno 8,4 miliona evra biće na raspolaganju, kao i ranije, bespovratno. Kada to budemo platili ukupno će biti 32 miliona evra bespovratnih sredstava. To je značajna podrška”, istakao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Dodikom.

On je naglasio da Srbija namjerava da svakoj opštini u Republici Srpskoj i onim u Federaciji BiH koje to budu željele pomogne konkretnim projektima.

“Dobili smo danas novi predlog Dodika i Vlade Srpske”, rekao je Vučić.

On je precizirao da će sa ovih 8,4 miliona evra biti finansirana rekonstrukcija Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici za šta je predviđeno 150.000 evra, zatim izgradnja Doma za stara lica u opštini Novi Grad, kao i vrtića u Gradišci.

“U opštini Pranjavor biće rekonstruisani mokri čvorovi u osnovnoj školi, a u Banjaluci izgrađeni vrtić, ambulanta i mesna zajednica u jednom objektu”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u opštini Kneževo biće rekonstruisan Dom zdravlja, a u opštini Šipovo izgrađen omladinski kamp, u Mrkonjić Gradu, Tesliću, Brodu i Šamcu rekonstruisane škole, u Doboju Dnevni centar za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Vučić je naveo da će u opštini Pelagićevo biti rekonstruisana ambulanta porodične medicine, u Bijeljini građena sportska dvorana u okviru Gimnazije, kao i sportska dvorana u okviru škole u Velikoj Obarskoj.

On je rekao da će u Zvorniku biti rekonstruisana škola “Sveti Sava” i Dom zdravlja.

Vučić je rekao da će u Bratuncu biti izgrađen objekat za opštinske administrativne službe, a u Vlasenici rekonstruisan vrtić.

On je istakao da će sredstvima Srbije u opštini Šekovići biti rekonstruisana osnovna škola.

“U Istočnom Sarajevu biće rekonstruisan objekat u okviru bolnice `Srbija`, a u opštini Trnovo osnovna škola i sportska sala”, rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, u opštini Pale, na Jahorini biće izgrađen Dom zdravlja, a u Rogatici rekonstruisana škola i dvorana.

Vučić je rekao da će i u opštini Kalinovik biti rekonstruisan Dom za starija lica, te finansirana nabavka sanitetskih vozila za 15 lokalnih zajednica.

Prema njegovim rečima, izgradnja poslovnih hala u nerazvijenim opštinama Srpske u okviru pilot projekta, biće finansirana sa milion evra.

Govoreći o izgradnji auto-puta Beograd-Bijeljina-Sarajevo, Vučić je istakao da će radovi na dijelu Kuzmin-Sremska Rača, početi oko Vidovdana, najverovatnije od mosta preko Save.

On je naglasio da Srbija želi da pomogne u programu podsticanja investicija u Republici Srpskoj, kao i u oblasti startapova.

“Što se tiče startapova već smo uplatili 500.000 evra i još toliko treba da uplatimo. Hođu da odemo u Banjaluku i da razgovaramo sa malim privrednicima koji počinju svoj posao, da ukažemo na to koliko Srbija hoće da pomogne”, naglasio je Vučić.

On je izrazio spremnost da Srbija i subvencijama podstakne poljoprivredu proizvodnju, kao i stočarstvo i voćarstvo u Republici Srpskoj.