Dodik je novinarima u Istočnom Sarajevu rekao da su pojedini pokušali da svoj dramatičan poraz na proteklim lokalnim izborima prikažu kao pobjedu, govoreći da je SNSD izgubio izbore, a sve s ciljem da očuvaju visoke položaje u svojim, kako je naveo, gubitničkim partijama.

– SNSD je dobio šest odsto više glasova, dobili smo rekordan broj načelničkih mjesta – 43 načelnička /opština u Republici Srpskoj/, plus tri u FBiH, ova politička opcija ima dvije trećine glasova – naveo je Dodik.

Komentarišući optužbe da navodno pokušava da sruši predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je zapitao zašto bi to radio kada sa Vučićem ima odličnu saradnju.

– Pa taj naš odnos je doprinio tome da je svaka opština u Republici Srpskoj dobila podršku od Srbije za izgradnju određenih komunalnih, javnih objekata. Јa to cijenim i poštujem – naglasio je Dodik, koji je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Dodik je rekao da je ta priča razvijena još u periodu dok je bio hospitalizovan, jer se znalo da ne može da izađe i objašnjava te stvari.

– Sad ću im reći da je Milorad Dodik tu, da SNSD ima namjeru da se pripremi za izbore i da ima namjeru da odnese značajnu pobjedu na svim nivoima. Sama činjenica da imamo 43 opštine, da imamo dodatnih sedam opština gdje imamo skupštinske većine, a nemamo načelnika, govori o snazi ove političke opcije – istakao je Dodik.

Dodik je ocijenio nerealnim priče o formiranju nove skupštinske većine i Vlade Republike Srpske.

– To ne može i to nije realno. Oni koji sada pokušavaju, koji su na bazi javnih funkcija koje su imali u Republici Srpskoj korupcijom pribavili određeni novac i sada ga nude raznim ljudima da bi formirali svoje političke partije, ili da bi ih neki medij podržavao, to je sad neka njihova politika, i to nije moja politika – kaže Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime