“Iskreno Vas molim da Vašu posjetu Istočnom Sarajevu odgodite za poslije predstojećih izbora. To Vas molim sa istinskom željom i s poštenom namjerom da Vas zaštitim od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod”, naveo je u pismu Dodik, koji će sutra u Istočnom Sarajevu prisustvovati svečanom otvaranju bolnice “Srbija”.

On je poručio Vučiću da ne dozvoli podjele Srba u Republici Srpskoj i Srbiji, jer je to jedan narod, te istakao da je i jedinstvo Republike Srpske i Srbije prirodno i da se ne smije odustati od toga, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

“Republika Srpska, njen narod i ja, kao njen predsjednik, vječito ćemo Vam biti zahvalni za bezrezervnu podršku. Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj osjeća podršku i ljubav Srbije”, navodi se u pismu.

Predsjednik Republike Srpske ponovo je potvrdio bratstvo sa Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, zbog bolje budućnosti za jedan i jedinstveni srpski narod.

“Dragi prijatelju, molim Vas da se koliko u ponedjeljak vidimo u Beogradu i napravimo planove za nastavak saradnje Srbije i Srpske. Takođe Vas molim da ništa ne zamjerite narodu Republike Srpske samo zato što neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji o Vama lično, jer mi Srbi iz Republike Srpske uvijek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za cjelokupni srpski narod”, naveo je Dodik.

On je obavijestio Vučića da bolnica koja će svečano biti otvorena sutra u Istočnom Sarajevu nosi ime “Srbija”.