“Svakako najvažnije pitanje jeste nastavak naše saradnje i dogovor o određenim projekatima u vezi sa gasom, kao i ostalim sektorima u energetici, koji se prvenstveno odnose na naftnu industriju, kao i za proizvodnju električne energije iz drugih izvora”, rekao je Dodik.

Dodik kaže da on i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, koja će, takođe, prisustvovati današnjem sastanku sa Putinom, žele da ojačaju saradnju Rusije i Srpske u sektoru obrazovanja, da će pokušati da obezbijede veći nivo kulturne saradnje, ali i održe visok stepen razmjene stavova o pozicijama Srpske i Rusije.

Ističući da je važno što je danas u Beogradu kao srpski član Predsjedništva BiH, Dodik je naglasio da je za njega, ipak, primaran interes Republika Srpska i ono što je otpočeto i urađeno dok je bio predsjednik Srpske.

“Svakako smatram svojom obavezom i dužnošću kao srpski član Predsjedništva BiH da primarno i isključivo afirmišem interese Republike Srpske i to ću činiti. Dakle, veliko je zadovoljstvo u činjenici da ovdje danas imamo sastanak sa Putinom”, rekao je Dodik.

Dodik je zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je omogućio da se u okviru posjete predsjednika Putina nađe prostor i vrijeme i za razgovor predsjednika Srpske i njega sa Putinom.