Dodik je istakao da je činjenica da je Kormakova bila u CIK-u BiH juče ili prekjuče i dodao da je pokušala da izvrši uticaj na članove CIK-a.

“Razumijem njenu ozlojeđenost, a ona je vezana za činjenicu da njeni ‘puleni’ nisu prošli. Sada pokušava nešto da učini kako bi isproblematizovala tu stvar. Јedini nadležan organ je CIK, a ona je na njega pokušala da izvrši uticaj. Samo o tome niko nije pisao, niko nije imao informacije da je ona tamo bila i tražila upravo neke priče o neregularnostima. I to ničim nije dokazala”, izjavio je Dodik.

On je izjavio da je jedina neregularnost to što glasove ne broji gospođa Kormak.

“Јa, sada kao član Predsjedništva BiH, ću se založiti da promijenimo Izborni zakon i da u njemu piše da glasove od sada broji samo američka ambasadorka Morin Kormak. Dakle, dokle god je živa, da ne bude nikakvih problema, da žena ima neko zadovoljstvo ovdje u BiH”, kaže Dodik.

Dodik je naglasio da je juče OEBS objavio da su izbori bili fer i korektni.

I Parlamentarna skupština Savjeta Evrope je rekla da je sve bilo u redu. Centralna izborna komisija je ta koja o tome odlučuje. Nema nikakvih dojava policije da je bilo nekih stvari. I ona sad, samo zato što nisu prošli njeni ‘puleni’, pokušava nešto tu da napravi. To je nevjerovatno. Ta  drskost je nevjerovatna. Јedini lijek je da je predložimo da ona doživotno broji glasove”, dodao je Dodik.

Predsjednik Srpske je napomenuo da Kormakova šalje suprotne poruke od predsjednika SAD Donalda Trampa.

“Ona bukvalno radi protiv onoga što smo čuli od predsjednika SAD Donalda Trampa, koji se zalaže da se ne miješaju u unutrašnja pitanja drugih zemalja. Ali očigledno da, evo, sad Kormakova nije prestala”, zaključio je Dodik.