Dodik je istakao da je, međutim, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ranije izjavio da se Srbija miješa u izbore u BiH.

“Znate zašto je to rekao? Zato da Vučić ne bi došao ovdje da bi otvorili Bolnicu u Kansindolu i time je nanio ozbiljan udarac Srbiji”, rekao je Dodik.

Dodik, koji je i kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsjedništva BiH, ponovio je da se u izbore u BiH najviše miješa stara američka administracija sa ambasadorom Morin Kormak na čelu, kao i Britanci i neki drugi predstavnici međunarodne zajednice koji se svojski trude da na vlasti održe Mladena Ivanića, Mirka Šarovića, Dragana Mektića i druge članove “takozvanog Saveza za pobjedu”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će poslije oktobarskih izbora u BiH iznijeti frapantne dokaze o najbrutalnijem miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj.

Govoreći o miješanju pojedinih zapadnih sila u izbore u Srpskoj, Vučić je istakao da su se još i među Srbima našli oni koji će Srbiju da optužuju za miješanje.

“Naši Srbi su se našli da Srbiji drže pridike. Šta ćete. Valjda ste sve razumjeli. Prvo sam se kiselo nasmijao, a onda razmišljao šta da odgovorim na to kada su neki rekli kako se Srbija miješa u izbore u BiH”, rekao je Vučić.