Milorad Dodik (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija)

Dodik je izrazio zahvalnost urednicima, novinarima, snimateljima, foto-reporterima, vozačima i svim zaposlenim u medijskim kućama koji prate aktuelna dešavanja i pravovremeno izvještavaju javnost o svim bitnim događajima i u vrijeme epidemije.

On je naglasio da profesionalno novinarstvo i profesionalni mediji uvijek imaju i imaće podršku svih institucija i društva u cjelini u savladavanju izazova sa kojima se suočavaju, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Svako savremeno društvo treba da teži pravim vrijednostima pa tako i mediji, a sloboda medija je jedna od karakteristika demokratskog društva. Ta sloboda ni u kom slučaju ne znači širenje lažnih informacija, već profesionalno i odgovorno obavljanje posla u interesu javnosti i istine – navodi se u čestitki.

Srpski član Predsjedništva poželio je svim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja u Republici Srpskoj i Federaciji BiH mnogo uspjeha u daljem radu, dobro zdravlje, te ličnu i porodičnu sreće.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Međunarodni dan slobode medija, ukazujući tako na značaj nezavisnosti medija i podsjećajući vlade da je njihova dužnost da podrže slobodu izražavanja.