Foto: RTRS

Dodik je izrazio veliku zahvalnost Matvijenkovoj, kao i kompletnom rukovodstvu Ruske Federacije za sve što su do sada učinili na promociji mira i stabilnosti na cijelom Balkanu, naglasivši da vjeruje da će nastaviti u tom pravcu i ubuduće, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

– Vjerujem da ćete ostati dosljedni i kada je riječ o unutrašnjim prilikama u BiH – naveo je Dodik u čestitki.

On je naglasio da, kao srpski član Predsjedništva BiH, želi da izrazi svoju čvrstu opredijeljenost da nastavi da radi na jačanju odnosa sa Ruskom Federacijom na svim poljima, izrazivši uvjerenje da će za to imati i nesebičnu podršku Matvijenkove.

– Uz najljepše želje, čestitam Vam na reizboru na mjesto predsjednika Savjeta Federacije, gornjeg doma parlamenta Rusije i primite izraze mog dubokog poštovanja – navodi se u čestitki srpskog člana Predsjedništva BiH upućenoj Matvijenkovoj.

Poslanici Gornjeg doma ruskog parlamenta jednoglasno su podržali Valentinu Matvijenko za novi mandat na funkciji predsjednika Savjeta Federacije.

Ruska novinska agencija TASS javila je da da su svih 154 senatora koji su učestvovali u plenarnoj sjednici glasali za Matvijenkovu /70/, koja je predsjednik Savjeta Federacije od 2011. godine.