On je istakao da su stranci uložili oko 40 miliona maraka u rad nevladinih organizacija i pojedinih medija u BiH i da je britanska vlada podržavala Mladena Ivanića i da to još uvijek radi.

Dodik je istakao da je u BiH došlo 40 Britanaca, od kojih je pet u Banjaluci gdje se svaki dan bave pitanjima destabilizacije, kao što se i stara američka administracija bavi pitanjima izbora.

Dodik je istakao da će on kao član Predsjedništva BiH, insistirati da se ukine miješanje stranaca u politiku u BiH i funkcija visokog predstavnika, da se poštuje Ustav BiH i da će mu na prvom mjestu biti interesi Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je istakao da se pokušava obezbijediti podrška određenim licima, te da je evidentna britanska podrška srpskom članu Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

“Kao član Predsjedništva BiH ću insistirati na ukidanju stranog miješanja, što Ivanić nije sposoban i neće, da se dijalog između stranaca i institucija vlasti na prostoru BiH odvija u okviru standarda koji su za sve normalne zemlje potrebni, izbaciti ih iz bilo kakvog upliva i mogućnosti da se bave makro ili mikro pitanjima na nivou BiH”, rekao je Dodik.

On je naveo da se iz stranih ambasada pozivaju ljudi koji su na listama i sa kojima se navodno razgovara demokratski, a u suštini sugeriše način ponašanja.

“Imamo tačne podatke kada se razgovaralo i šta je rečeno”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.