– Imamo šta ovdje da pokažemo. Gotovo da nema nijednog objekta koji je izgrađen, a da u tome nije učestvovao SNSD – od gradske kuće, preko vrtića, muzeja, puteva, pozorišta, trga, dvorane, pa do bolnice – izjavio je Dodik novinarima pred početak sjednice Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo kojoj je prisustvovao.

On je ponovio da političari vrijede onoliko koliko mogu da pokažu šta su ostavili iza sebe, dodajući da SNSD u Istočnom Sarajevu ostavlja riješena značajna pitanja.

– Približavamo se onome što moramo da činimo još više, a to je da obezbijedimo što je više moguće realno održivih i dobro plaćenih radnih mjesta. Uvjeren sam da će naša politika naći odgovor i na to pitanje i da ćemo moći, djelujući ovdje, da obezbijedimo stabilnost, mir, razvoj i prosperitet grada Istočno Sarajevo – istakao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da je Dodik željom da prisustvuje sastanku iskazao opredijeljenost SNSD-a da još više gradi i razvija Istočno Sarajevo kako u pogledu zakonskih rješenja koja tretiraju ovaj grad tako i u pogledu svega što je do sada urađeno, a odnosi se na veliki broj infrastrukturnih projekata, realizovanih na ovom području.

– Predsjednik će biti na sjednici i dati podršku onome što predlažemo, a odnosi se na funkcionisanje grada Istočnog Sarajeva u budućnosti. Naročito nam je interesantno osnivanje Turističke organizacije opštine Pale, gdje želimo da pokažemo da ni pod razno ne razvlašćujemo grad, nego ga snažimo – izjavio je Ćosić.

On je naglasio da SNSD želi dati svoj doprinos eventualnom osnivanju agrarnog fonda i ostalim rješenjima koja se tiču dnevnog funkcionisanja grada u smislu strateških i zakonskih pitanja.

– Gradski odbor SNSD-a već je izradio Nacrt zakona o gradu Istočno Sarajevo kojem podršku daje i predsjedniik stranke. Mi ćemo ga uputiti prema Klubu poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini koji će ga predložiti za usvajanje na sjednici Narodne skupštine. Nakon usvajanja u formi nacrta očekujem da se nađe u javnoj raspravi i potom bude usvojen u Narodnoj skiupštini -pojasnio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, ovim nacrtom zakona želi se predložiti direktan izbor gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo i tačne nadležnosti grada i odnosi između opština koje čine grad i samog grada.

– Nadamo se da će nakon usvajanja Zakona o gradu Istočno Sarajevo poslanici Narodne skupštine usvojiti izmjene i dopune Izbornog zakona Republike Srpske čime će biti omogućen direktan izbor gradonačelnika i odbornika u Skupštini grada Istočno Sarajevo – istakao je Ćosić.