– Da li je u startu moja ideja o mirnom razlazu odbačena i blokirana?! Pa odbačena je od onih koji pokušavaju da naprave nešto drugo mimo težnji i stavova Srpske. U BiH postoje dva konstitutivna naroda koji su protiv takvih rješenja, a postoje međunarodna zajednica i Bošnjaci koji hoće ovakvu BiH – navodi Dodik.

Uz ocjenu da je BiH u stanju hronične smrti, Dodik je rekao da je sve više ljudi koji govore o tome, a kao primjer naveo je Sloveniju, kao i neke ljude iz Njemačke i Francuske sa kojima je razgovarao, pa i /iz američke/ administracije.

Komentarišući to što ga Incko optužuje za secesionističke stavove kada je BiH u teškoj situaciji zbog virusa korona i da koči reforme, Dodik je rekao da se u BiH živi u atmosferi gotovo nepodnošljive politike.

Dodao je da Srpska u BiH živi u atmosferi koja je isključiva i koja traži da te reforme koje oni dogovaraju, slijedi i prati, a one su izmjena onoga što je u Dejtonskom sporazumu rečeno.

– Treba da prihvatim da se ukine policija Republike Srpske i prenese na nivo BiH, da se ukine obrazovanje, kao i da se PIO prenese na BiH, da sve mora biti u Sarajevu… da prestaje Republika Srpska? Ta njihova BiH apsolutno nije funkcionalna, a ona koja je napisana u Dejtonu ne postoji, zbog izmjena Dejtona od strane visokih predstavnika – istakao je Dodik.

Dodik je naveo da je ono što je visoki predstavnik u BiH Valentin Incko govorio u Savjetu bezbjednosti UN znak da visoki predstavnik treba da nestane i da ne treba da postoji.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime