foto: RTRS

– Ono što oni kažu više govori o njima nego o meni. Reći da su MAP i NATO uslovi za formiranje Savjeta ministara je izmišljanje i izigravanje javnosti jer su i zvaničnici zemalja koje nisu članice NATO, a i onih koje to jesu, rekli da MAP nije uslov za formiranje Savjeta ministara. To je rekao i predsjednik Turske koji je pozvao da Savjet ministara bude formiran što prije – rekao je Dodik.

On je ocijenio neprimjerenim da mu hrvatski i bošnjački članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović drže bilo kakva predavanja.

Govoreći o formiranju Savjeta ministara, Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je za “Glas Srpske” da su spremni da odmah zakažu sjednicu i da taj proces krene bez ikakvih uslovljavanja.

– Samo neka kažu kada su spremni na taj potez, a te njihove žalbe koje pominju neka ostave za sebe – rekao je Dodik koji je ranije isticao da je jedini kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara kadar SNSD-a Zoran Tegeltija i da niko nema ništa protiv tog prijedloga.

Prema saznanjima ovog lista, Savjet ministara u tehničkom mandatu neće više zasjedati jer hrvatski ministri neće da dolaze na sjednice.