Foto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše optužbe koje je Švarc-Šiling iznio na njegov račun, te upitavši “kada će u BiH doći do Dodikovog opoziva”, Dodik je rekao da su “visoki predstavnici, pa tako i Švarc-Šiling, međunarodni mešetari koji su svojim nametanjima od BiH napravili kaljužu, kršeći Dejtonski sporazum, te da zato nemaju pravo da morališu i drže lekcije bilo kome”.

“Pogotovo to pravo nema Švarc-Šiling koji je za svog mandata otvoreno lobirao za bošnjačku stranu, stavljajući na tapet Republiku Srpsku, držeći isprazne lekcije i kidišući na sveukupne srpske interese”, konstatovao je Dodik.

On je ocijenio da “insinuacije i optužbe na štetu Republike Srpske ovog istrošenog međunarodnog mešetara, koji radi po narudžbi, predstavljaju stereotip određenih međunarodnih krugova”.

“To je daleko od realnosti i predstavlja antisrpsku propagandu paranoičnog političkog parazita Švarc-Šilinga, specijalca za fabrikovanje intriga, kleveta i uvreda na račun srpskog naroda i Republike Srpske, čije su godine jedina prepreka da se o njemu kaže sve što zaslužuje”, naglasio je Dodik.