– Izražavam svoje žaljenje da su ljudi spremni da na takav način rješavaju rodbinske, porodične i komšijske probleme. MUP treba energično da riješi sve ovo – naglasio je Dodik.

On je dodao da za svi u Prnjavoru znaju za spor između Petra i Miladina Stanića.

– A sada neka zna i cijela Republika Srpska. On traje već 20 godina, a posljednjih 15 godina vodi se sudski postupak.  Ako je Stanić na ovaj način pokušao da sačuva svoju političku poziciju i značaj, onda je to jadno. Sve je isključivo vezano za porodične imovinske odnose, i tu nema nikakvih političkih konotacija – naglasio je Dodik.

Odbacujući svaki vid političke konotacije jučerašnjeg događaja, Dodik je rekao da se barata činjenicama, a ne mržnjom.

– Svaka konotacija da je to politički motivisano može da bude samo u krugu umova koji permanetno u Republici Srpskoj prave atmosferu laži i atmosferu u kojoj se promoviše laž kao vrhunsko dostignuće u politici – ocijenio je Dodik i poručio da on to ne radi.

Podsjećamo, Petar Stanić pucao je juče u Kremni kod Prnjavora na Miladina Stanića, šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske. Pucnjava se desila oko 16.45, nakon čega su službenici Policijske stanice Prnjavor izašli na mjesto događaja.