– Srpska će se dalje graditi i razvijati bez obzira na uslovljavanja iz EU i blokade finansiranja započetih projekata. Srpska ima svoje ekonomske i političke partnere. Čak deset zemalja svijeta trenutno bi priznalo i nezavisnu i samostalnu Srpsku – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će uskoro svi građani Srpske, ma gdje da se nalaze ili žive u nekim drugim zemljama regiona i svijeta, dobiti identifikacione kartice sa kojima će ostvarivati sva prava Republike Srpske.

Nakon Opštih izbora BiH je ponuđen i kandidatski status za Evropsku uniju, a srpski član Predsjedništva BiH sumnja u bilo kakav napredak, kako kaže, sa ovakvom međunarodnom upravom i OHR-om.

Govoreći o trenutnoj situaciji u svijetu, Dodik je rekao da je očigledno da su ograničeni svjetski energetski resursi ključni i da je ono što će se desiti uskoro formiranje energetske zajednice u kojoj će biti i Republika Srpska.

– O ovome sam razgovarao i sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom – naglasio je Dodik.

Kada je riječ o ponuđenom kandidatskom statusu BiH za EU, Dodik kaže da je to važno, ali da sumnja da ovakva BiH sa međunarodnom upravom i OHR-om može ostvariti bilo kakav napredak.