Dodik je rekao da je zahvalan predsjedniku Srbije na okupljanju Srba iz regiona i razgovorima ne samo u svečarskom raspoloženju nego i problemima koje nas okružuju.

On je dodao da su svi predstavnici Srba zagledani u Srbiju, te je zahvalio Vučiću što je na Badnji dan okupio predstavnike Srba iz regiona.

“Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo”, rekao je Dodik.

Dodao je da Srbi teže očuvanju mira te da ne žele konflikte i nerazumijevanje.

– Republika Srpska je sinonim za slobodu, a Srbija je sinonim za život – poručio je Dodik.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedištva BiH Milorad Dodik u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obilježavaju Badnji dan, kojim se najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, u prisustvu predstavnika Srba iz regiona, unio badnjak u zgradu Generalnog sekretarijata predsjednika Republike u Beogradu, čime je počelo obilježavanje Badnjeg dana.

Unošenju badnjaka u zgradu Predsjedništva prisustvovla je i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik “Ujedinjene Crne Gore” u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.