– Za Srbe nema slobode bez države, a država je i auto-put i bolnica i škola – rekao je Dodik.

On je istakao da je danas, kada je završen auto-put “9. januar”, dobar i srećan dan za čitavu Republiku.

– Od početka sam bio uključen u čitavu priču o izgradnji auto-puta “9. januar”. Danas otvaramo auto-put za sadašnje i buduće generacije. Naša generacija bi bila srećnija da su naši preci to uradili, ali okolnosti nisu dozvolile – rekao je Dodik tokom svečanog otvaranja dionica auto-puta “9. januar” od mjesta Drugovići do Prnjavora.

On je naglasio da je Srpska pokazala sposobnost da realizuje jedan ovakav projekat.

– Ovaj auto-put ide kroz srce Srpske, na šta sam izuzetno ponosan. Bilo je problema sa kreditorima, ali je i to riješeno. Analize pokazuju da će ovaj put biti isplativ. Republika Srpska je zaista veliko gradilište – rekao je on.

Podsjetio je da je nedavno otvoren moderan Univerzitetski klinički centar.

– Otvorićemo i Hidroelektranu Bočac, a u petak, 5. oktobra, modernu bolnicu u Istočnom Sarajevu. To je dio značajnih projekata koje je za sve ove godine realizovala ova vlast i sugurno da tu nećemo stati – naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da auto-put nije samo put ekonomske i socijalne integracije, već i simbol moći Republike Srpske.

– Kada se završi auto-put do Drine, biće i nacionalni – istakao je Dodik i podsjetio na dObre odnose i uspješnu saradnju Srpske i Srbije. Zahvalio je rukovodstvu Srbije za pomoć koju pruža Republici Srpskoj.

– Јedinstvo koje pokazuju Republika Srpska i Srbija je prirodno. Mi smo jednistven srpski narod, a drugi žele da nas podijele – rekao je predsjednik Srpske.