Dodik i Vučić (foto: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Dodik je naglasio da je snažna, stabilna i prosperitetna Srbija od velike važnosti za mir i napredak cijelog regiona.

“Povodom ovog velikog praznika – Dana državnosti Republike Srbije, čast mi je i zadovoljstvo da Vama i svim građanima Srbije uputim najiskrenije čestitke i poručim da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima iskrenog i pouzdanog saradnika i prijatelja, jer nas povezuju snažne i neraskidive veze, prošlost, a vjerujem i svjetlija budućnost”, istakao je Dodik.

On je izrazio želju da se razvijaju, jačaju i unapređuju prijateljski odnosi Srbije, Republike Srpske i BiH na zadovoljstvo i u zajedničkom interesu svih, jer je saradnja od strateškog značaja za zemlje regiona i njihov napredak u svakom smislu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

“Još jednom Vama, rukovodstvu i svim građanima Srbije želim prosperitet i stabilnost, uz nadu da ćemo zajedničkim zalaganjem i djelovanjem ovaj region povesti na put napretka”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Srbija danas obilježava 216 godina od početka Prvog srpskog ustanka i donošenja Sretenjskog ustava kojim je stvorena prva moderna i demokratska država na prostorima Balkana.