Pacoli je na Tviteru napisao da otkazuje učešće na neformalnom sastanku ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi /SEECP/, koji će sutra biti održan u Banjaluci.

“Zbog prijetnji i prepreka koje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ima prema meni i mojoj delegaciji, uprkos pozivu ministra spoljnih poslova BiH Igora Crnatka, otkazao sam učešće na SEECP ministara spoljnih poslova, neformalnom sastanku u Banjaluci. Dodik je briga za sve na zapadnom Balkanu”, napisao je Pacoli.

Podsjećamo, predsjednik Srpske juče je rekao da “ministar spoljnih poslova samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gdje ga je pozvao ministar inostranih poslova Igor Crnadak, kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći”.

– Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku – rekao je Dodik i dodao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.