Foto: SRNA

Replicirajući pojedinim opozicionim poslanicima, Dodik je na posebnoj sjednici Narodne skupštine rekao da su ljudi iz ovih stranaka bili spremni na sve samo da bi zadržali pozicije.

– Pri tome ste sve vrijeme radili protiv Republike Srpske i na njenoj satanizaciji. Vi ste najgori mogući izbor za Srpsku i srpski narod. Sa druge strane, mi smo uvijek bili za jasnu i tešku političku borbu i nacionalnu politiku. Nismo idealni, ali smo sigurno bolji od vas i to se pokazuje na izborima – poručio je Dodik.

On je ocijenio da su predstavnici SDS-a i PDP-a “politički lihvari i puzavci koji se i u parlamentu lično promovišu da bi se domogli novog mandata”.

– Niste se borili da se sačuva političko jedinstvo Srpske. Nije vam cilj da ojačate mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa, niti da brinete o mehanizmu koordinacije u BiH, već maltretiranje javnosti, etiketiranje i pljuvanje vlasti – rekao je Dodik i dodao da neće dozvoliti opoziciji da obezvređuje uspjehe vlasti i brojne korisne i uspješno realizovane projekte u Republici.

Dodik je naveo da “SDS debelo i skupo plaća slobodu Mirka Šarovića”, što mnogi znaju u toj partiji.

– Јa znam, a zna i Mladen Bosić i mnogi drugi iz SDS-a da je nadležno tužilaštvo u jednom trenutku bilo spremno da pokrene određene istražne radnje koje se odnose na ubistvo osnivača i generalnog direktora Srpskog osiguravajućeg društva Јahorina, Riste Јugovića. I činjenica je da onaj ko je izvršio to ubistvo rekao – ja sam dobio 50.000, a ostalo mi nije isplaćeno. On je nalogodavac – izjavio je Dodik.