– Kao što je poznato, procedure su okončane i sada je na Savjetu ministara da završi imenovanje – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić potvrdio je danas Srni da je predložio Ćuluma za novog direktora SIPA-e umjesto Perice Stanića.

O odgađanju potvrđivanja imenovanja Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara, Dodik je ponovio da se SNSD drži priče da ono što pripada jednoj političkoj partiji i narodu na nivou BiH drugi ne treba da osporavaju.

– Tako smo mi odlučili da podržimo prijedloge drugih bez ikakvog osporavanja. Očigledno je da sada SDA na dogovor želi novi dogovor, što je njihovo uobičajeno ponašanje, iako su dobili svoje pozicije u Savjetu ministara. To nije prihvatljivo i ako žele da razgovaramo na entitetskom nivou organizovaćemo sastanak – istakao je Dodik.

On je napomenuo da je telefonom razgovarao sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem.

– Rekao sam mu da nije problem da se razgovara o svakom pitanju, ali na entitetskom nivou, a ne da vi, čim možete, problematizujete bilo koje pitanje, pa i imenovanje Božovića. To nije fer, niti korektno, jer je za nas bilo teško prihvatiti da ministar insotranih poslova BiH bude Bisera Turković, ali je nismo osporili – rekao je Dodik.

On je ponovio da je SNSD zainteresovan da ima potpredsjednika FBiH, kao jedini legitimni predstavnik srpskog naroda za razliku od SDA, DF-a i Stranke za BiH.

Na pitanje da li je bilo zahtjeva za smjenu ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Petra Đokića, Dodik je rekao da nije i da je riječ o spekulacijama.