Foto: RTRS

– Јedva smo ga odvojili od fotelje, za koju nije imao legitimitet, a sjedio je u njoj punih pet godina i sve vrijeme radio protiv interesa svog naroda koji ga je, kao i sve nas, birao u Republici Srpskoj. Od tada ništa drugo i ne radi nego kuka i obmanjuje javnost – rekao je Dodik upitan da prokomentariše Šarovićevu izjavu da je, nakon što je “procurio” u javnost stenogram sa sastanka ambasadora Kvinte i članova Predsjedništva BiH jasno da je “Programom reformi trasiran put u NATO”.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da je taj stenogram prije dva mjeseca dostavio SDS-u i PDP-u i upitao što su ćutali do sada.

– Zar misle da je narod tako naivan da može povjerovati da sam im poslao bilo šta što može meni nanijeti političku štetu. Podvale u vezi sa suštinom dokumenta Program reformi ne mogu zaustaviti rasipanje SDS-a po svim niovima, i ne mogu sakriti činjenicu da je lično Šarović prije nekoliko dana po diktatu Bakira Izetbegovića, a protivno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, podržao da se sa čela Viskog sudskog i tužilačkog savjeta BiH smijeni Srbin i na to mjesto dođe Bošnjak – istakao je Dodik.

Dodik je rekao da stenogramom može manipulisati dan ili pola dana, ali šta ćemo s rukom koju je podigao uvis za račun Bošnjaka, koju su vidjeli svi!?