– U posjetu dolaze predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Ana Brnabić i predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić. U kontinuitetu održavamo sastanke Savjeta za sprovođenje Sporazuma o specijalnim vezama i razmatramo dosadašnje rezultate i projekte koje smo realizovali – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je istakao da Republika Srpska i Srbija imaju dobre odnose, te da će biti održani posebni sastanci na kojima će biti riječi o realizaciji budućih projekata.

– Razgovaraćemo i o tome kada će početi radovi na izgradnji hidroelektrane Buk bijela i još dvije hidrocentrale na rijeci Drini. Biće riječii o izgradnji aerodroma u Trebinju gdje su preduzete pripremne radnje, a Srbija obezbijedila novac iz budžeta, nakon čega su Bošnjaci podnijeli prijavu Ustavnom sudu BiH da bi proces usporili – precizirao je Dodik.

On je naglasio da će biti riječi i o epidemiološkoj situaciji, snabdijevanju gasom, izgradnji dijela auto-puta do Rače.

– Srbija od Kuzmina već gradi dionicu. Obećanje postoji da će pomoći izgradnju auto-puta od Rače do Bijeljine. Sve su to velike teme, a sa delegacijom Srbije razgovaraće naši značajni ljudi – rekao je Dodik koji je i lider SNSD-a.

On je podsjetio da je jedan od značajnijih dogovora Srpske i Srbije zajedničko obilježavanje događaja iz istorije srpskog naroda.

– Zajednički smo uveli praznik kojim se u septembru obilježava naša zastava, a finalizujemo dogovor da školski program iz grupe nacionalnih predmeta bude identičan. To govori o tome koliko smo se odmakli od onih koji su tražili da istorija BiH bude napisana za sve narode, iako je potpuno različita – napomenuo je Dodik.

On je podsjetio da će Vučić primiti i ključ Grada Banjaluka koji mu je na prijedlog SNSD-a dodijeljen.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime