ilorad Dodik (Foto: Tanjug/Zoran Žestić)

Dodik je istakao da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju.

– Srbija ide dobrim putem na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji je uspio zajedno s nama da iz budžeta Srbije finansira 63 opštine u Srpskoj i četiri iz FBiH. Samo jaka Srbija može pomoći Srpskoj – poručio je Dodik, otvarajući Dane Srpske u Srbiji.

On je naglasio da bi, kada bi išao do kraja, mogao da govori o tome da Republika Srpska i Srbija jesu jedno i da će biti jedno i da ih ništa ne može zaustaviti.

– Kada bih išao do kraja mogao bih da govorim o tome da jesmo jedno i da ćemo biti jedno i da nas ništa ne može zaustaviti, ni teški politički okršaji koje vodimo u Republici Srpskoj u gotovo neprijateljskom okruženju već dvadesetak godina boreći se za svoj politički status, autonomiju koju smo osvojili – istakao je Dodik.

On je istakao da su Srbi s ove i one strane Drine dio jednog naroda i jedne kulture i stoga predložio organizatorima ove manifestacije da se ubuduće zove Dani Srpske i Srbije.

Dodik se u izjavi za RTRS zahvalio svima onima koji su učestvovali u organizaciji ove važne manifestacije.

– Nadam se da će ova manifestacija biti veoma posjećena u mnogim gradovima Srbije i vjerujem da ćemo već od naredne godine organizovati sličan događaj – Dani Srbije u Republici Srpskoj – naglasio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime