On je istakao da je Republika Srpska uspjela da sačuva svoje vrijednosti.

– Ako ne odbranite svoju državu, onda gubite slobodu. Najbolje se to vidi na srpskim prostorima koji su ostali u BiH izvan Republike Srpske i mogu se mjeriti po velikoj bijedi u kojoj živi srpski narod – izjavio je Dodik.

Naglasio je da srpski narod ne smije biti naivan.

– Koliko smo bili u pravu pokazuje i današnja razgradnja Dejtonskog sporazuma. Samo upornom, željom naroda uspjeli smo da očuvamo vrijendosti Srpske koje pokušavaju uzurpirati, oteti i prneijeti. Ništa se nije promijenilo za ovih 28 godina. I danas ništa manje nego prije 100 godina kada je Kalaj to pokušavao – dodao je on.

Poručio je da su preci sa ponosm branili srpski narod.

– Mi imamo određeni status u BiH, ali je on razgrađivan od potpisivanja Dejtona. Imamo zvijer koja se zova Ustavni sud, koja se samo tako zove. Tri stranca i dva Bošnjaka donose odluke protiv nas. To nije nikakav Ustavni sud već okupacijski sud za Srbe. Po njihovim pravilima nas tamo nema – naglasio je Dodik.

Dodik je istakao da je za Srbe jako važno da Srbija bude jaka.

– Neću nikada zaboraviti sve one koji su živjlei za našu Republku Srpski, Srbiju i za jedinstvo srpskog naroda. Zato je nama važnod da je Srbija jaka. Ovdje dolazimo da zajedno branimo budućnost koja pripada ovom narodu – poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik je upozorio da srpski narod danas više nego ikad mora do vodi računa o svojim interesima.

Da se okupimo oko Srbije i Vučića, oko Republike Srpske i njenog rukovodstva u odbrani. Taj Ustavni sud presuđuje 28 godina ispočetka. Nigdje nema na svijetu Ustavnog suda koji odlučuje ko je vlasnik određene imovine – zaključio je Dodik.