Putin mu je, kaže, rekao da cijeni poziciju Srbije i Republike Srpske i pristup po pitanju sankcija, da često razgovara sa Vučićem i da će održavati najbolje moguće odnose.

– Rusija je velika zemlja, ali ne zaboravlja prijatelje i Srbi mogu da računaju na tradicionalno prijateljstvo Rusije – rekao je Dodik.

Govoreći o sukobu Rusije i Ukrajine Dodik je podsjetio da je jasno govorio da je protiv rata, ali je uvjeren da je Rusija bila prinuđena da povuče poteze kakve je povukla.

– To je igra velikih na koju ja ne mogu da utičem. Imamo u BiH Zapad, Brisel, Vašington, koji su stalno protiv Srpske i srpskog naroda. Nisam mogao drugačije da se ponašam, ali da jesam, šta bih dobio? Izgubili bismo savezništvo Rusije, a ne bismo nikog drugog dobili na svojoj strani”, obrazložio je Dodik.

Navodi da to što je EU obustavila finansiranje izgradnje dela auto-puta ne znači da RS nema alternativu i da će obezbediti novac za 40 kilometara tog puta.

– Oni nam daju kredite, a hoće da im aplaudiramo. Čim im nešto ne odgovara zaustavljaju radnju. To je stvar nemoći ili nestrpljenja u Evropi zbog svega ovoga – rekao je Dodik.