On je u intervjuu za današnje Večernje novosti rekao i da će mu među prvim potezima biti izmjena Poslovnika Predsjedništva BiH, ali i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu Predsjedništva.

– Moj bazični kabinet kao srpskog člana Predsjednistva biće u Istočnom Sarajevu, u Adnministrativnom centru Republike Srpske. Tu ću obavljati svoje dužnosti. Kada budu sastanci u Predsjedništvu BIH, vidjećemo. Ako ne bude zastava Republike Srpske u Predsjedništvu, sjednice ćemo održavati putem linka – rekao je Dodik.

Upitan da li očekuje pritisak druga dva člana Predsjedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa, odnosno da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

On je dodao i da namjerava da predloži ostalim čanovima Predsjedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”.

– Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude dio EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucjena – zaključio je Dodik.

Govoreći o čestitki koju je nakon izbora dobio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Dodik je rekao da mu je on poručio da Republika Srpska i Srbija grade još bolje odnose, kao i Srbija i BiH.

– Radujem se tome da BiH i Srbija grade bolje odnose. BiH nije Sarajevo i to svima mora biti jasno. Isto tako BiH nije jedan član Predsjedništva – rekao je Dodik.