“To je politika destabilizacije, neuvažavanja partnerstva i regionalne saradnje”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Povodom informacije da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih lica iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, Dodik kaže da nije obaviješten o tome, ali da je u ranijem periodu bilo najava da će se tako nešto dogoditi.

“Ono što se dogodilo kada su u pitanju Rusi, daje mi za pravo, ne da se pitam da li je to moguće, već da kažem da vjerovatno jeste”, istakao je Dodik.

On je dodao da još nema nadležnosti, ali mu ni nakon inauguracije 20. novembra neće padati na pamet da sarađuje sa bilo kim iz stare strukture.

“Najave koje smo imali ranije i ponašanje Obavještajne agencije i bezbjednosnog sistema na nivou BiH govore da tu ima nešto”, smatra Dodik.

“Večernje novosti” koje su objavile informaciju da Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih lica iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, navele su da bi na spisku mogli da se nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari.

Izvor lista rekao je da će se na Mektićevoj listi naći i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, glavni urednik televizije “Hepi” Milomir Marić i predsjednik pokreta “Zavetnici” Stefan Stamenkovski.