Neki od njih su organizovali tajne sastanke, za koje smo tek saznali od njihovih učesnika, na kojima su planirali kako da se zauzmu institucije Republike Srpske i da, po njihovoj terminologiji, izvrše državni udar i pokušaju da preuzmu vlast”, rekao je Dodik za “Alo”.

Prema Dodikovim riječima, oni su nakon 30. decembra bili suočeni s odlučnim odgovorom državnih institucija koje nisu dozvolile da to prođe bez reakcija, pa su pobjegli, kao što je i Davor Dragičević, što pokazuje da on bježi od saznanja da je prekršio zakon.

Dodik je naglasio da je uprkos tome situacija u Banjaluci mirna i stabilna.

On je ukazao da je zbog navedenih dešavanja Banjaluka pretrpjela ogromnu štetu, jer se mnogo pojedinaca, ugostitelja, taksista, udruženja pripremalo za Novu godinu i u to uložilo mnogo napora.

“Banjaluka je regionalno prepoznato mjesto za dobru zabavu u vrijeme praznika, ali sve je to srušeno, onemogućeni su koncerti velikih pjevača naše muzičke scene, upropašćena je dječija Nova godina. Zbog svega su sada na sebe navukli gnijev građana Banjaluke. Јedno je istina i pravda i nema ko to ne podržava, ali slučaj “Davida Dragičevića” jedino mogu da riješe organi tužilaštva i suda i niko drugi. Ne može ulica da uzima pravdu u svoje ruke, na šta bi to ličilo?”, rekao je Dodik.

Dodik smatra da je tužilaštvo glavni krivac nečinjenja i stvaranja lažne predstave u slučaju “Davida Dragičevića”.

“Mislim da se tužilaštvo samo zaplelo u svoje procedure, podiglo nalog za istragu povodom navodnog ubistva. Međutim, nisu mogli to da dokažu, a sada se ne mogu ni povući niti ići dalje, jer nema dokaza za dalje. Kada bi se povukli, bilo bi da je prethodna odluka bila motivisana pod pritiskom ulice. Tužilaštvo na sve treba da da odgovore, a ne neko od nas iz politike”, zaključio je Dodik.