Foto: SRNA

– Vjerujemo da je taj prijedlog zakona dobra osnova da se razgovara i vjerujem da će se o tome razgovarati – rekao je Dodik novinarima večeras u Doboju, gdje učestvuje na tribini “Odgovornost za budućnost – koju organizuje dobojski SNSD.

Dodik, koji je srpski član Predsjedništva BiH, poručio je da se u BiH ne može vjerovati međunarodnoj zajednici, OHR-u koji je ranije kršio Dejtonski sporazum sve s ciljem centralizacije BiH, oduzimajući vitalni interes i prava Republici Srpskoj.

On je dodao da to nastavlja Ustavni sud BiH, koji je politički i okupacioni sud, koji pokušava sve da razvlasti Republiku Srpsku.

Dodik je poručio da se prešla crvena linija što se tiče Ustavnog suda BiH i međunarodne zajednice.

– Zato smo donijeli mjere koje smo donijeli i one će funkcionisati. Vjerujem da u Republici Srpskoj imamo političko jedinstvo, mada čujemo u javnom diskursu svakakve priče – naveo je Dodik.

On kaže da u aktima Narodne skupštien Republike Srspke nema ništa što je antidejtonski i da se samo traži da se utvrdi međuentitetska linija razgraničenja, da Ustavni sud BiH poništi svoju odluku i da stranci odu iz njega.

– Nikada neću isključiti mogućnost da Republika Srpska u skladu sa svojim pravima odredi svoj status. Naravno, nije sada trenutak i Republika Srpska nema nijednu mjeru koja je upućena separaciji, već želji saradnju – rekao je Dodik.

Lider SNSD-a poručio je da večeras iz Doboja kreće serija javnih tribina širom Srpske u želji da sa građanima podijele saznanja o aktuelnim temama.

On kaže da tribine nisu izborne kampanje, već tema koju su nametnule odluke Ustavnog suda BiH, da se sa narodom mora uspostaviti veza i da mu je veoma važna podrška građana i njihovo povjerenje.